31 Augusti 2009

Vilken jäkla kick det är när man förstår något. Här har jag suttit och läst en bok som heter Vetenskapsteori för nybörjare och har inte fattat alls varför jag ska läsa den boken, har inte fattat alls vad alla jävla fnullebull ord i boken betyder och jag har liksom inte riktigt kommit fram till vad Vetenskap och förskolläraryrket har med varandra att göra. Men idag kom jag på det!
Allt som den här boken förklarar, från sidan 7-144 alltså början till slut, det handlar ju om att ta reda hur människor fungerar och tänker för att kunna hjälpa dom in på rätt spår bland annat :D
Nytt lärande = En del av portfolion klar ;) Kanske ska belöna mig själv med lite nya skor (a) Vem vet..

H.

30 Augusti 2009

Vissa dagar känns tyngre än andra dagar. Idag är en sån dag och jag har inget bra svar på varför det är det. Det har bara varit en sån här dag som jag tror alla människor har lite då och då. En dag då man bara skulle vilja gråta helt utan anledning, varför man nu ska göra det? Man har liksom deppkänslor utan att riktigt vara deppig egentligen. Jag har svårt att förklara vad jag menar, men jag tror att folk förstår ändå.
Det har helt enkelt varit en dag som inte är riktigt lika bra som bra dagar och inte riktigt lika dålig som dåliga dagar.

Jag kanske har en förklaring till att jag har haft deppkänslor, flagar kallas det. Min fina bruna färg jag fick i Turkiet håller på att försvinna.. Tror att det är dags att söka upp ett solarium för jag hatar att vara blek! Det värsta är ju att när vintern är påväg så blir min hudfärg bokstavligen kritvit =( Typ enda anledningen till att jag inte tycker om vintern ^^ .

H.

29 Augusti 2009

Kom precis in från en riktig lång promenad med Becka =) Var härligt att få prata om allt möjligt och träffa henne för det var länge sen.
Hade ju funderingar på att åka ner på stan idag också, men jag tror jag skippar det. Finns inte direkt något som jag vill se idag.. Men jag har fortfarande inte bestämt mig helt, kan ju hända att man kanske tar en drink eller nått annars så blir det filmmaraton med pappa idag också ;) haha! Det är mysigt det också :)

Försöker hitta nån söt liten bil som jag kan införskaffa mig snart, men det går inte så bra. Känns som att jag är lite kräsen :P Helst ska den vara röd, liten, ha airbag, abs, vara helt krocksäker och halksäker, det ska helt enkelt vara omöjligt att dö när man åker med den ;) Dessutom får den inte kosta mer än 10.000kr eller helst inget alls för jag har inte pengarna. Men 10.000 är ju lätt att skicka iväg ett smslån på ;) haha! Jag ska nog hitta nån om passar mig, kanske helt enkelt får ta min Mustang ;) mohaha!

I veckan blir det en date med Elin :D Wie, kommer blir bäst! Saknar <3

H.




28 Augusti 2009

Äntligen fredag och helg! Vad skönt det ska bli och bara få ta det lite lungt (som om jag inte har gjort det hela veckan) och slippa att tänka på plugg.
Ikväll blir det en skön hemmakväll med pappsen och Sälskapsresan =) Älskar dom filmerna, men den första är klart bäst! Imorgon hoppas jag däremot på att något kul händer på kvällen :)

Lite småbesviken på mig själv... Betämde att nu skulle det fan vara slut på godiset, men vad gör jag? Jo, jag köper och äter och mår dåligt! Fan också, hjälp mig att sluta med den här skit nu. Vist att man kan få unna sig nån gång, men inte så som jag har unnat mig nu! Jag tänker inte vara nån av dom där människorna som hamnar i Du är vad du äter när jag blir äldre, JAG VÄGRAR! Aja skönt att få det sakt =) Nu vet ju alla vad dom ska göra när jag nämner godis, slå mig på käften, tvinga mig ifrån godishyllorna och typ säga åt mig att lägga dom pengarna på annat. Funkar det inte så får jag väl ge mitt bankkort till nån och så får jag bara pengar när jag behöver kläder och mat. Precis som när man var liten och fick veckopeng ;)

H.

27 Augusti 2009

Idag har jag kommit på mig själv med att inte alls veta vad det är för dag. Har gått runt och varit helt säekr på att det är onsdag idag, har till och med skrivit 26 Augusti på en inlämning idag också... Är det för att jag har känt mig så trött och helt ointresserad av allt eller är det bara så att den här veckan har gått fort och jag har helt enkelt inte hunnit med? Jag vet inte riktigt...
Redan fredag imorgon och det känns riktigt skönt :) Bara en dags plugg kvar den här veckan, sen kan jag unna mig lite lugn och ro i helgen även om jag måste läsa lite då också. Är sugen på att festa på lördag, men jag får helt enkelt se vad som händer i livet. Nu ska jag i alla fall ta och ringa min karl och sen ska jag gå och sova, är så grymt slut!

H.

26 Augusti 2009

2 dagar av 1277,5 dagar avklarade med plugg. Fast då är sommarlov och andra lediga veckor/dagar inräknade också. Det går bra, men det är lite konstigt att veta att jag pluggar ett helt programm utan att behöva gå till skolan för att göra det. Allt jag behöver finns här hemma eller på bibliotekte :) När jag är i Säter så kan jag åka till Ica Maxi när jag behöver tittat på en föreläsning, för där har dom trådlöstbredband ;) tihi!
Har tragglat mig igenom en föreläsning om vetenskap idag, var ganska intressant faktiskt. Har även tagit mig igenom lite böcker också :) Kanske inte lika intressanta, men ett måste..

Jag har hittat väldigt fina skor på skopunkten som jag så gärna skulle vilja köpa! Jag bara älskar dom och jag tycker att jag borde få unna mig lite skor iallafall :) Sen får jag behärska mig lite, för pengarna måste ju först och främst gå till hushåll och mat och allt annat skit som en människa behöver för att överleva :P Lite sparande också skulle kanske inte sitta fel.

Här är skorna i alla fall:
Pumps
Vanliga stövlar
Stövlar med klack

H.

25 Augusti 2009

Bloggen är nu helt ren från texter. Jag tyckte att det var dags för en rensning och börja om lite :) Jag gör likadant om jag skriver dagbok, efter ett tag så slänger jag den för jag inser att mycket att det som har varit ska man inte gå tillbaka till och älta. Man ska bara låte det försvinna med tiden och sakta suddas bort ur minnet. Allt underbart som man vill minnas kommer man att minnas av sig själv, underbara stunder med människor som man älskar finnas alltid kvar i minnet och det behöver man ingen bok för att minnas. Boken är bara till för att man behöver skriva av sig för stunden och när man är redo är det dags att göra sig av med den :) Även om man har massa bra minnen i boken också, så kommer man alltid komma ihåg dom minnena utan bokens hjälp!

Idag är i alla fall en lite bättre dag än vad det var igår. Igår ville ju absolut inget alls fungera och jag bröt bokstavligen ihop, men idag går allt bättre än bäst. Har haft seminarium idag med min grupp och vi har blivit indelad i ännu en mindre studiegrupp nu också :) Jag tror att jag är med två från Älvdalen, en från Mora och en som också ska flytta upp till Dalarna snart fast hon ska flytta till Falun :)
Tänk att för några år sen kunde jag inte alls tänka mig att jobba med barn, men nu kan jag knappt vänta på att bli färdigutbildad så jag kan börja söka jobb innom förskolan =)

Måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv som körde alldeles själv hem från arlanda igår med bilen utan att köra fel eller krocka. Lämnade Älsklingen som skulle flyga till Norge och jobba :(


En blivande förskolärare, passar jag tro?

H.

RSS 2.0