31 Oktober 2009

Tänk att jag aldrig har tänkt på det viste. Det krävdes en Pernilla för att jag faktiskt ska fatta att jag inte är som alla andra och att jag egentligen inte vill det heller. Eller ibland vill jag det men ändå inte. Svårt att förklara.. Men jag har i alla fall kommit fram till att jag är inte som alla andra, jag är DvärgGunnar. Jag är den där jobbiga lilla ättriga människan som går runt och ger folk hörselproblem genom att på mitt vackraste vis sjunga "how could this happen to me, i made my mistake..." Har varit nära döden flera gånger på grund av den där sången xD

Ska nog ta mitt feta arsle och åka och köpa chips! Vanliga sourcream and onion, fan vad gott!

H.

30 Oktober 2009

Det märks att det är alla helgona på g för parkeringen till kyrkogården är helt full av bilar. Härligt med lite ljus som kommer lysa upp min väg hem ikväll efter ute rundan med Becka och Bo.
Har varit nere på stan och hämtat ut två böcker från bibblan. Ska ta och börja läsa en av dom, glömde ju alla andra böcker i Säter. Klantarsle! Aja, bara att biya ihop och se till att läsaläsaläsa ^^ Har kommti fram till att det är ganska kul att läsa vissa böcker vi har läst tidigare. Jag märker verkligen att mitt lässätt eller vad man ska kalla det har förändrats sen vi började :P kulkul!
När jag var på stan köpte jag även lila strumpbyxor och en svart liten bok. Strumpbyxorna ska jag ha ikväll, snygg jag kommer vara ;) haha! Den lilla svarta äckliga boken som jag kommer kalla den för ska jag ha till att skriva av mig i. Skriva dumma saker som jag tänker om mig själv bara för att få ut dom! Kommer bli bra.

Gå inte en dag utan att jag saknar och längtar <3 Dagarna går fort, men det känns ändå som en evighet!

H.

29 Oktober 2009

Ögonen vill bara stänga sig hela tiden. Så fort jag öppnar boken drar det i ögonlocken.. Varför blir jag så trött? Jo, att jag går upp väldigt tidigt på morgonen kanske är en orsak. Men jag tycker inte att det borde vara det. Åt lite nyss och tycker därför att energin i kroppen borde vara på topp, men så är det inte. Istället känner jag mig tröttare än tröttast och vill bara lägga mig ner och somna. Somna och inte vakna på flera timmar, somna och kanske inte ens vakna på flera dagar. Somna, vakna upp och känna mig riktigt utvilad.
Kanske tar jag i för mycket när jag vet att jag är ensam. Kanske blir det för mycket för min kropp när jag vill få klart så mycket som möjligt så jag kan ta det någolunda lungt sen? Att vara trött är väl min kropps sätt att säga ifrån, säga att jag borde coola ner mig och ta en sak i taget. Inte tänka på allt som måste göras och allt som ska ske. Jag behöver ha lov, precis som alla andra som går i skolan har just nu. Jag får väl nöja mig med veckan jag får under jul och sen är det bara att bita ihop tills sommaren kommer.. Jag vill ha sommar!
Aja, bort från tankarna och tillbaka till boken som jag egentligen borde har varit klar med vid det här laget om jag inte var så nedrans trött..

H.

27 Oktober 2009

Det är tisdag idag, 13 dagar kvar. Känns som en evighet! Precis pratat med Älsklingen och hela min kropp blir alldeles varm när jag får höra hans röst. Finns ingen som jag tycker om och älskar så mycket som jag älskar Marcus! Mitt allt, det är precis vad han är och jag är så lycklig över att det är vi två. Jag längtar tills måndagen då han kommer hem, den känslan som sprider sig i kroppen då är en utav dom underbaraste känslorna man kan :D När jag tittade på Bonde söker fru här om dagen filmade dom den platsen i sundbyholm som du och jag hade våran lilla picknick på förra sommaren, om man nu kan kalla det picknick ;) Mysigt vat det i alla fall, en utav dom bästa dagarna i mitt liv!
Älskar dig utav hela mitt hjärta, finns ingen annan som du! Vi två <3

(det skulle ligga en fin bild här på oss två, men det ville sig inte riktigt)

H.

27 Oktober 2009

Har varit vaken ett tag nu och känner mig inte alls trött. Kan det ha med vädret att göra? För första gången på väldigt länge letar sig solens strålar in genom fönstret. Underbart! En härligt dag då jag bara skulle vilja springa runt ute och hoppa i alla löv högar, precis som när jag var liten. En härlig dag som ska förstöras med att sitta inne och skriva på en äcklig tenta..
Jag kan ju glädja mig åt att jag i alla fall har kommit igång riktigt bra med den! När man inte har något annat att göra än att plugga för att få tiden att gå lite fortare, då pluggar man ju såklart.. Hoppas bara att lärarna också tycker att den är bra.. Det sköna är att jag inte är lika stressa inför den här som jag var inför det muntliga, men jag är lika nervös för att få veta vad resultate blir sen... USCH!
Borde dra mig upp ur sängen och börja skriva på den nu, men det är så mysigt att ligga och dra sig och inte göra något. Det bästa som finns är att ligga kvar i sängen eller att gå upp fixa något lite snabbt och sen gå och lägga sig igen. Löv it! Kanske ska hämta allt material och sitta här och skriva då :P Mysigt!

För övrigt ska dagens spenderas med, förutom tentaskrivning, en lång promenad, packa inför e-tuna, elda massor och sova! Kommer nog bli en bra dag :)

H.

26 Oktober 2009

Ny dag, nya tag och nya bra känslor!
Kvällen igår var helt flippad, förstår inte vaifrån jag egentligen får alla mina cp tankar om mig själv ifrån.. Hatar att jag inte vågar berätta för någon, det ska det fan bli ändring på. Jag ska höja mitt självförtroende och tycka om mig själv. Inte jämföra mig med alla andra, våga prata med folk!
Ta ett steg i taget och bli en bättre människa, inte falla tillbaka.. Måste börja lyssna på min kropp, även när jag är ensam hemma. Jag börjar nu förstå varför mamma sa som hon gjorde för ca ett och ett halvt år sen, varför hon hatade med det. Jag vet inte om hon var seriös eller inte när hon sa det, men det satte i alla fall spår Tack mamma!
Tack Elin igår för att du tog upp det på msn, jag behövde höra dom bra orden!
Tack Marcus för att du finns och står ut med mitt eviga tjat om mitt utseende och tack för att du säger att jag är fin som jag är!
Tack alla för att ni finns!

Nu är det dags för lite slappis tid efter seminariet, promenad och handla lite ska jag göra. Sen så ska jag begrava mig i min examinationsuppgift :) Tjingeling!

H.

25 Oktober 2009

Varför kan inte jag bara få vara som alla andra...?

24 Oktober 2009

Ännu en dag har flugit förbi och jag har faktiskt hunnit med att göra det som jaghade planerat för dagen. Har till och med hunnit med både promenad och springtur, duktiga jag! Kändes otroligt skönt och nu vill jag bara ha mina DVD:er så jag kan komma igång ännu mera.

Har spenderat en ganska stor del av dagen med att slappa framför datorn och tro det eller ej, men framför blocket dessutom. Marcus har smittat mig. Men jag tittar inte på bilar, utan jag tittar på katter! Skulle vara så mysigt att ha en lite missekiss här hos oss. Speciellt mysigt blir det dom veckorna Marcus är på jobbet för då behöver jag inte vara så ensam :) Hittade massa små söta godingar som jag vill ha, men det får nog vänta lite tills i alla fall alla lister är uppe så det inte ligger så mycket bröte överallt. Kan ju inte ha en katt som fastnar i allt skit. Men då är det ju tur att det inte är så mycket kvar att göra på köket :D Så innom en snar framtid kommer vi få tillökning om jag får bestämma ;)

Nu är det slapp framför TV:n som gäller medans jag gör rent badkaret :D Lördagsmys!

H.

23 Oktober 2009

Lyssnade på Promoe i bilen när jag åkte in och handlade idag. Lyssnar ofta på den skiva, den är så ruskigt klockren! Dessutom tänker jag tillbaka på massa underbara minnen från P&L. Den skivan är verkligen P&L 2009. En sjukt rolig vecka som jag bara vill göra om, sjukt roliga människor som jag träffade, gamla som nya! Var kanske lite arg en av kvällarna och det ångrar jag, men alkoholen är väl det jag får skylla på ^^
Så jäkla kul vecka, alla resor mellan Borlänge och Nyhyttan bara för att få bada och duscha lite, alla besök på MAX (kan ju medela att jag fortfarande inte har ätit på MAX sen dess) all pissljumen cider man drack, cp-människorna som bestämde sig för att campa mitt framför våra tält, våran andra grannar som hela tiden skulle "smaka" på ens dricka ^^ Den bruden frågade nog alla i vårat camp och alla var lika irriterade på henne ;) folk som helt plötsligt försvann in i tältet och bomchickawowwaowade ;) haha! Alla konserter, Promoe, Backyard Babies (bäst som alltid), Gentleman, Lars Winnerbäck (tro det eller ej, men jag gillade verkligen hans konsert), såg ju även Mötley Crues ljusspel xD annars hördes bara musiken ^^
Alla god mat, pankakorna på campingen var ju i världsklass och även pastan på festivalområdet, alla smuts och skit ^^ Min tabbe med Alex jävla is som, mitt finger var helt fuckat i flera veckor efter det ;P
Ångrar att jag inte hade en kamera med mig, men jag får ragga på dom som hade det och tog massa bilder. Kan ju vara kul att ha liksom ^^

Älskar att sitta och tänka tillbaka på bra saker, saker som gör att man mår bra och bara vill fortsätta med den känslan! Har massa bra minnen från den här sommaren och även det här året som får hela min kropp att durra bara jag tänker på dom. Underbara minnen som jag hoppas att jag alltid får ha kvar :D
Det senaste året har varit det bästa på länge. Det går åt mitt håll nu, inga människor som ska förstöra för mig genom att ljuga och tro att allt blir bra igen bara man säger förlåt! Så ruskigt skönt att slippa dom. Det här året har lärt mig att tycka om mig själv även om det inte riktigt går så bra vissa perioder ^^

För övrigt har dagen varit ganska bra. Elektrikerna var här och gjorde det sista så nu har jag och älsk el som fungerar i hela huset :D Läst i en bok om genusperspektiv, hur vi ser på flickor och pojkar i förskolan. Sjukt intressant, det har verkligen fått mig att ändra synsätt på barn och vad vi som vuxna gör. Detta är en av mina lärdommar i portfolion som jag också har suttit och funderat över idag ^^ Nu är det bara slappa hela kvällen som gäller, kanske får nått städ sug senare. Måste liksom prova en sak och se om det blir bra ^^ Jag är sån som måste prova för att sen bilda mig en uppfattning, jag kan inte bara mäta med en tumstock liksom xD

Lars Winnerbäcks konsert med hovet på P&L 2009 var Guld värd

H.


22 Oktober 2009

Sitter för mig själv i en alldeles för stor soffa, i ett alldeles för tomt i hus i en alldeles för mörk skog.. Hatar dom dagarna babe åker på jobb, vill liksom inte släppa honom när han ska gå in i bilen, men jag vet ju att han alltid kommer hem igen och att veckorna går fort. Det finns liksom inget annat som jag älskar så mycket som dagarna han kommer hem igen <3 Jag älskar dig Marcus mer än allt annat, du betyder verkligen allt för mig!

Känner att jag behöver skriva det här nu, måste verkligen skriva av mig. Det är så många människor som kan skriva om sina liv och verkligen vara personliga och jag tycker verkligen det är starkt av dom. Starkt att våga gå ut till folk och säga att man kanske inte mår bra, att man har ett liv som inte är som andras eller en familj som inte är som den borde vara.
Jag har försökt skriva om mina problem många gånger, skriva dom på riktigt och låta folk läsa om dom. Men varje gång som jag ska trycka på publicera-knappen så är det något innom mig som säger att det är fel att låt folk läsa om mitt liv, om vad jag tänker. Det är fel att alla ska kunna läsa det, det räcker med att dom närmaste vet om mina problem. Men vad är mitt problem då? Jo, dåligt självförtroende och sne självbild. Tycker alltid att jag är mycket sämre än andra människor även om jag inte alltid visar det. Jag tycker att jag är större än vad jag är och borde bli en mindre människa. Jävligt dumt att tänka så, men det är inte mitt fel, det är alla jävla bilder man ser över allt! Jag om någon som har gått Media borde väl veta att alla dom där bilderna är retuscherade till tusen! Att inga ser ut som tjejerna på dom bilderna gör, men det spelar liksom ingen roll. Jag kan inte sluta jämföra mig med andra. Det var över ett år sen nu som jag faktiskt blev av med dom här tankarna, men nu är dom tillbaka. Ska jag vara ärlig tror jag att det kan ha med stressen över tentan som jag hade för några veckor sen. En lite sak som stress kan sätta igång stora förändringar. Tror också att det kan ha att göra med att jag tränade väldigt mycket förra året och nu gör jag inget. Därför tror jag att mina nya Dvd:er och promenader kommer att hjälpa. Jag behöver få ut massa energi i kroppen som jag har!
Nu när jag ska sätta igång igen kan jag ju liksom äta på samma sätt som innan utan att jag behöbver oroa mig över att vikten ökar, jag behöver inte gå runt med dom ständiga tankarna i huvet längre. Ska bli skönt, dom har tagit alldeles för mycket plats där just nu! Tankar som gör att jag dessutom lättare blir sur och grinig, vilket Marcus kanske har fått stå ut med lite för mycket den här gången han har varit hemma. Förlåt!

Nu är det förändringar som gäller! Träning, bättre humör, bättre tänk, sattsa på plugget och se fram emot när Marcus kommer hem ;D Ser också fram emot min lilla tripp hem till Eskilstuna nästa vecka, kul att få träffa vännerna igen. Blivit lite för lite av den delen.. Fast i helgen var ju Elin här och det var hur kul som helst! Dricka, guitar hero, "shopping" (lim och en isskrapa ^^) tjejfilmer och promenader. Du är bäst Elin :D

H.

20 Oktober 2009

Idag fick jag i alla fall på vinterdäck, men det är ett litet problem. Var så att jag hade typ punka på ett av mina så jag och Marcus åkte till hans mamma och tog några av dom. Dom hade nämligen så många så vi fick ta vilka vi ville. Hittade några bra och satte fast dom. Perfekt tänker man.. MEN, det var ju så att vi tog Antons däck... Däcken som vi skulle få ta av låg på ett annat ställe så nu måste vi åka dit i morgon och byta däck igen!


Jag och Älsklingen på Hardcore Superstar <3


15 Oktober 2009

Hur kommer det sig att om man tar bort alla leksaker på en förskola och gör allt så neutralt som möjligt så kommer flickorna ändå på något sätt leka "hem" ute i sandlådan och pojkarna kommer leka nån typ av krig eller dom typiska "pojklekarna"?

Var på VFU idag också och det gick ganska bra =) När jag kom hem såg jag att babe hade satt upp några lister, väldigt fint kommer det bli :D Han är så duktig och händig min karl! Vi tog oss en sväng till Borlänge och gick förhoppningsvis in på Vattenhuset för sista gången idag ^^ För vi är ju absolut iiiiiinte stammisar där ;) haha! Blev även en sväng in på Jula och det är ju nästan som att man får dra ut Marcus där ifrån ;P tihi! Han blir som ett litet barn i en godisaffär ;P
Nu är det snart sängen som gäller känner jag, måste upp i morgon så jag orkar med en mrgonpromenix, plugga lite och fixa här =) Sen kommer ju Elin också :D

H.

14 Oktober 2009

Idag var det bara att gå upp halv sju och ställa sig i duschen innan jag skulle till VFU:n. Snacka om att jag verkligen vaknade i duschen också eftersom att vattnet var svinit kallt! Inte nog med att jag var jättekall efter duschen så var jag tvungen att stå ute i minusgrader och skrapa bilen... ^^
Dagen på VFU:n har varit jättebra, fick göra lite olika saker och såg lite saker som man inte tänker på annars som har med genus att göra. Det var ganska kul att se i verkligheten det som står i böckerna. Hur vi behandlar killa och tjejer olika liksom.. Tråkigt att man gör det, men ganska sant är det..

Ska snart slänga mig i ett härligt bad innan jag ska sova :P En dag på VFU:n i morgon också och sen på fredag kommer Elin hit :D

H.

13 Oktober 2009

Klockan är 7.14 just nu och det börjar äntligen ljusna lite så jag kan gå ut och gå.. Har varit lite dålig på det den senaste veckan.
Babe ligger och sover och det är väldigt lockande att gå tillbaka till sängen och krypa ner under täcket. Känner mig lite konstig i magen, hoppas på att det inte är något. Skulle vara ganska jobbigt om jag blev sjuk eller så..
Igår var väl en mindre bra dag, var på ganska dåligt humör hela dagen, men det var ju för att inget ville fungera. Skulle sätta ihop en bänk som var trasig när vi öppnade paketet, men det var bara två av lådorna som tur var så vi kunde sätta ihop resten. Men när vi börja bläddra i beskrivningen så inser vi att det fattas två sidor i den :O Gissade lite hur allt skulle sitta vilket ledde till att vi var tvugna att göra om typ två gånger.. HATA! Sen vill inte internet fungera som det skulle under min föreläsning, diskmaskinen cpade sig i början fast nu verkar det som att den fungerar förhoppningsvis :) Aja, hoppas på en bättre dag idag!

Håller på att få en tattuering ritad åt mig :D vill ha den nu, vill höra det surrande ljudet av nålen och vill bara känna smärtan över hela ryggraden. Kommer bli helt bäst hoppas jag!

Promenad nu då, sen frukost, föreläsning, lite städ, seminarium, mer städ och sen sova kanske?

H.

12 Oktober 2009

Hej på er go vänner.
Här är lite tips om ni tänker byta bil nu när man bör tänka på miljön


The Smart Car
What we will be forced to drive quite soon.

But look at all of the "great choices" we will have from "The Smart car"


The Smorvette!

The Smaudi A3 AWD!

The Smamborghini!

 

The Smorsche!

 

The Smerrari!

 

And last, but not least, The Smustang!


9 Oktober

Dagens:
1. Hotellfrukost om vi orkar ^^
2. Besöka staden :D
3. Dricka vuxen dricka
4. Besöka lisseberg och se på Hardcore
5. Dricka mer vuxen dricka ;)

Kommer bli en bra dag!

H.

7 Oktober 2009

I dag på min föreläsning så sa min lärare "Man ska egentligen aldrig tro gott om någon, vi människor är för lätt lurade" och det stämmer ju helt och hållet. Jag tänkte tillbaka på alla dom gånger som jag har trott bra om folk, litat på dom och blivit nedtryckt av en stor fet jävla lögn! Varje gång blir jag lika ledssen och varje gång lovar jag mig själv att aldrig lita på en människa mer.. Varje gång jag träffar en ny person bryter jag det löftet.
Men jag har lärt mig nu, det tar ett tag innan jag litar på folk. Det finns knappt några i min vänner krets som jag litar helt fullt ut på, det låter jävligt elakt men jag har blivit förd bakom ryggen för många gånger för att kunna lita helt på folk. Dom som står mig allra närmast och har funnits i mitt liv längst är också dom jag litar fullständigt på. Det blev som ett slag i ansiktet när han sa just den där meningen. Äntligen någon som säger att det är okej att inte lita på folk fast man är bra vän med dom. Så grymt skönt att få det bekräftat, vi människor är lättlurade och jag måste vara den största av dom som är det. Jag har alltid litat på vad folk säger, det är väl det man gör liksom. Jag skulle kunna berätta om alla dom gånger det har hänt, men det tänker jag inte göra. Det känns bra att ha vissa saker för sig själv och bara dela dom med en del människor..

I morgon åker äntligen jag och babe till Göteborg! Ska bli riktigt kul, träffa massa folk, se hardcore och parta! På lördag åker vi också till Varberg och träffar lite människor (och mina älskade ponnisar ;P)

H.

6 Oktober 2009

Är ganska så jättetrött faktiskt! Somnade inte förens vid tolv igår och sen vaknade jag vid tre och var jättehungrig. Sådär hungrig så man får ont i magen så det tog en stund innan jag somnade om då också.. Vaknade vid fyra av samma sak. Då tänker väl folk att va fan går hon inte upp och äter nått då? Nej, det går inte. Det finns inte i min värld att gå upp när man ligger i sängen bara för att äta. Bättre att vänta tills frukosten istället och bara stå ut med att man är hungrig helt enkelt. Det dumma är ju att om jag är hungrig när jag går och lägger mig på kvällen så tänker jag likadant...
Sen väckte Marcus mig vid femtiden och sa att det stod människor på tomten! Fatta skraj jag blev då... Han stod i fönstret oh tittade ett tag, men jag vågade inte. Tror att alla skräckfilmer passerade revy framför mina ögon ^^ Jag somnade inte om på nån timma då i alla fall... Låg och lyssnade på alla konstiga ljud som jag hörde, om det var någon som gick på grusgången eller om det körde en bil nån stans. Hann till och med tänka tanken att det kanske var människor från Säters sjukhus som hade rymt, eller att det var några konstiga grott människor som hade vågat sig fram. Sånna där som är med i filmen I'm legend eller som i en annan film där några tjejer ska klättra i grottor och så fastnar dom där och så kommer det fram massa wana be Smeagols (eller hur han nu stavas) och dödar dom ^^ Sån är jag när jag bli rädd.
Får ju i alla fall hoppas att det var som Marcus sa att han hade sett i syne, annars vet jag vem som aldrig kommer gå ut och elda på kvällarna xD haha! Och om det nu var något där som kommer tillbaka så får jag väl helt enkelt bli polers med dom så jag har några vänner här uppe ;P

H.

5 Oktober 2009

Somliga dagar är lite bättre än andra helt enkelt =)

4 Oktober 2009

Så var det söndag igen, jösses vad veckorna går fort nu tycker jag! Jag och Ernst tog och rullade upp till skogen idag. Det gick bra, var helt omskakad när vi kom fram eftersom att Ernst har en tendens att skaka ganska mycket när han kör fort ;P Han bli liksom lite till sig i gasen så allt bara skakar ;) tihi.
Dom där spindlarna som jag la upp på bild för nån vecka sen sitter fortfarnade kvar ute på trappan, dom har nämligen fastnat i klistret på tejpen som dom satt på. Tragiskt sätt att dö på ;P inte konstigt att det regnar så förbaskat när en hel spindelfamilj sitter döda utanför dörren ^^

H.

2 Oktober 2009

Det är nästan som en spark i skrevet som killar skulle säga när man inser hur det verkligen ligger till.. Här går man runt och tror att man lever i en hyfsat jämställd värld där kvinnor har fått mer rättigheter och så, jo men tjena att det är så!
Är det något som det inte är så är det väl jämställt... Männens makt dominerar fortfarande och jag tror att det är något som vi aldrig kommer komma ifrån. Vist har väl tjejer fått lite mera stake än förr och vågar säga till mer, men fortfarande så handlar det väldigt mycket om att killarna har makten och tjejerna är dom som ska vara hemma och fixa och dona. Kolla bara på hur den där Anka lever. Hon anser att kvinnan ska finnas till som en jävla barbara för mannen, alltid ställa upp på hans vilkor och finnas där för honom. Men vad ger han tillbaka? Lite blommor och choklad, vist det är väl gulligt men snacka om att verkligen visa att mannen är överhuvet!

Det finns ett tydligt ställe där man verkligen kan se att makten har förändrats, att killarna inte längre är dom som är störst, bäst och starkast länge utan nu är det tjejerna tur att dominera. Det är i skolan, tjejerna har gått om killarna med hästlängder när det gäller resultat och utveckling. Det enda som killarna fortfarande dominerar i är Idrotten, men tjejerna är på väg att komma ikapp där också! Förr när det bara var killarna som ens fick gå i skolan så ansågs det normalt. När tjejerna också fick komma in i skolan (så sent som 1927) så var ju fortfarnade killarna dom som dominerade och var bäst och dom var det normala. Men nu när tjejerna har gått om anses det vara onormalt och orättvist. Killar säger att skolan är mer feminin så det är därför det har blivit såhär. Dom anser att tjejernas framgång har skett på killarnas bekostnad, BULL SHIT! Killar har blivit lata jävlar och kan inte erkänna att tjejer är bättre än dom. Att vi faktiskt är på väg ikapp dom mot ett mer jämställt samhälla där killar inte längre dominerar. Det är ju i skolan som man måste börja med en ny utveckling och nu syns resultat som gör att det kanske kan bli ett mer jämställt samhälle, äntligen!

Ett ställe där man kan se hur killar dominerar vldigt mycket och tjejer bara är dumma med hur dom tänker är just våldtäckter.
En femtedel av alla tjejer i världen kommer nån gång under sitt liv bli utsatt för våldtäckt eller våldtäcksförsök.
En tredjedel kommer bli misshandlad av sin man eller nån annan nära släktning.
Nästan hälften av alla sexuella övergrepp i världen begås mot flickor som är 15 år eller yngre.
Men är det så konstigt att tjejer bli utsatta när dom själva inte ens anser att dom har blivit våldtagna fast dom har blivit det. Många säger ”men killen var ju så fin”, ”Jag var full så det är ju mitt fel” och det värsta av allt ”Jag sa inte nej på rätt sätt” Är det tjejens ansvar att säga nej till killen?! No way att det är, killen ska inte ens tänka tanken att försöka ha sex med någon som tydligt visar att den inte vill eller är i sinne till det.
Många säger just att tjejer måste lära sig sägga NEJ för att inte bli utsatta, men vad gör ett nej om en kille väl har bestämt sig för att våldta tjeje. Det är likadant tvärt om, men det är inte lika vanligt att tjejer utsätter killar för våldtäck för tjejer har oftast inte den fysiska styrkan som krävs.
Som tjej ska man inte ens behöva tveka om det var en våldtäck man blev utsatt för eller inte och det ska inte ligga på ens ansvar att säga nej, det ska ju liksom inte ens hända. Ju mer tjejer velar om vad dom blivit utsatta för desto större utrymme får killarna att fortsätta göra det. Dom blir ju inte anmälda så då kan dom ju likagärna forsätta. Det visar hur dominanta killar är i världen idag, tråkigt men jävligt sant!

En grej som faktiskt är ganska kul är hur vi ser på barn och hur dom ska vara.
Pojkar är fysikt aktiva, dom slåss, dom har offentliga konflikter, pojkar avbryter och pratar utan att räcka upp handen, pojkar fjäskar inte för personalen, pojkar tar inte saker och ting så personligt.

Tjejer är lugna och tysta, dom gör det man ber dom om, följer dom regeler som finns, talar med låg röst, flickor försöker få ett känslomässigt förhållande till personalen (fjäsk enligt pojkar), flickor har en benägenhet att ta allt personligt.

Stämmer ganska bra in på hur man ser på pojkar och flickor, hur pojkarna även här dominerar. Men stämmer verkligen dom här påståendena?

Det här är ett ämne som man kan diskutera hur länge som helst. Tycker det är väldigt intressant att läsa om det och hur man ser på olika saker och ting utifrån tjejer och killars synvinklar. Det finns sjukt mycket mer roliga, konstiga, tragisak exempel på som visar hur genustänkandet i världen är, men det orkar jag inte med nu..

Dags att förbereda sig inför redovisning av englands läroplanen... vad nu det är bra för att kunna den och sen blir det väl något käk och sen städa och packa massa. Åker ju upp till Säter igen på söndag och då följer typ alla kläder med och massa andra roliga prylar som jag har. Stannar ju där sen, jag och älsklingen tillsammans <3 Måndag snart, längtar så otroligt mycket, saknaden finns hela tiden! Tur att veckorna går fort nu =)

 

H.


1 Oktober 2009

Hör väl inte till det vanliga att jag skriver två inlägg på en dag, men jag känner att det är skönt att skriva. Det spelar liksom ingen roll vilket humör man är på eller vad man skriver om egentligt, det är bara skönt att låta fingrarna prata istället för munnen =)

Nu ikväll var jag nere på stan en sväng, var ju kvälls öppet. Tror faktiskt att det brukar vara det 1 Oktober varje år :) När jag skulle åka hem lyssnade jag på min ny mixade skiva och då började helt plötsligt Backyard Babies strömma ut genom högtalarna och jag blev så lycklig när jag hörde låten. Jag hade nämligen (utan att jag kommer ihåg det) lagt in Minus Celsius på skivan. Den låten är det absolut bästa som finns, den betyder väldigt mycket för mig och jag blir alltid lika lycklig när jag hör den.
Det var den första låten med Backyard som jag hörde och den sitter aldrig fel. Jag vet egentligen inte varför jag blir lycklig och mår bra av den för den relaterar inte till något speciellt tillfälle, den är bara bäst helt enkelt.
Det bara sprudlar i kroppen och inget kan få mig att må dåligt nu, har lyckokänslor som skuttar runt i min kropp och jag skulle helst bara vilja hoppa runt i huset och skrika av lycka. Inte för att det har hänt något speciellt som skulle göra mig lycklig, men det behövs inte när man lyssnar på BB. AAAAHHH vad allt bara är underbart just nu i denna stund <3

H.

1 Oktober 2009

Har börjat läsa om Genus, etnecitet och sånt shit nu. Egentligen ska vi inte börja med det för ens nästa vecka, men jag var så nyfiken för det känns som ett ganska intressant ämne så jag började idag (a)

Det jag har läst handlar om att kvinnor och tjejer är utsatta fäör olika förtryck inom olika kulturella grupper. Det är ju inte så konstigt med tanke på hur dom lever sina liv och hur deras religion är. Men det jag stör mig på är att dom ska få en jävla massa fördelar när dom kommer till Sverige. Dom ska få ha sina jävla sjalar runt huvet och sina heltäckande jävla lakan med bara springa för ögonen utan att det är något konstogt med det. Det är något som vi svenskar måste acceptera att dom ska få ha för det ingår i deras kultur. MEN HALLÅ, tar man inte seden dit man kommer eller?!
När vi åker åker utomlands följer ju vi deras jävla seder och skit som dom har så varför ska inte dom följa våra.. När jag och Marcus var i Turkiet i sommras blev jagf tvingad att ha på mig nån jävla sjal runt huvet och nån ful kjol bara för att jag skulle gå in i mosken, men behövde Marcus och dom andra killarna det eller? Nej, för killar anses vara den bättre normen som vi tjejer ska se upp till.

Usch vad frustrerad jag blir på det där, jag har alltid tyckt att det är konstigt att dom där tjejerna ska få ha sina saker på huvet men vi får inte ens ha keps i skolan. När det var prat om självförsvar vara det bara dom som fick gå på den kursen och inte vi svenska tjejer för dom ansågs vara mer utsatta än oss. När det var "skolmasaker" på min skolan och vi satt in låsta fler timmr fick dom sitta i ett eget klassrum, man samlade liksom ihop dom och tog dom till ett eget klassrum tills polisen gett klartecken att man fick lämna byggnaderna för att det inte fanns nån beväpnad människa på skolan som skulle spränga den i luften...
Vad är det som säger egentligen att dom är mer utsatta för våld i samhället än vi svenskar? Det som sker i deras kultur kan ju faktiskt ske i den svenska också, men det uppmärksammas inte på samma sätt. Jag som trodde att vi strävade efter ett lika samhälle där alla skulle ha lika rättigheter. Även om det gäller att kvinnor ska ha lika rättigehetr som män så ska det också gälla att svenska kvinnor ska ha samma rättigheter som utländska när det gäller till exempel självförsvar i skolan, att dom inte ska bära slöja osv.. Men det är ju bara mina åsikter om allt.. Det jag ville komma fram till i alla fall är att jag tycker att man tar seden dit man kommer och lämnar det som har med ens egna kultur att göra hemma i sitt egna land. Man lär sig att prata svenska och man utgår ifrån den svenska kulturen så är det bara.. Man ska vara tacksam att man ens får komma till ett annat land när det är så dåligt i ens egna!

H.

RSS 2.0